Educatie

Schoolprogramma’s: een pakket voor docenten

voor 2018/2019

Het Graafs Museum heeft een groot en gevarieerd aanbod voor scholen. Ongeveer 1.200 schoolkinderen van zowel basis- als voortgezet onderwijs maken nu al gebruik van ons uitgebreide aanbod van projectgerichte scholing. Niet alleen scholen uit de gemeente Grave maar o.a. ook uit Mill, Zeeland, Nederasselt, Reek en Oeffelt komen het museum en de stad Grave bezoeken.

Wij betrekken scholieren op een aantrekkelijke manier en op hun eigen niveau bij geschiedenis en cultuur.

Heel veel scholen werken tegenwoordig bij Wereld Oriëntatie met Jeelo (Je eigen leeromgeving). Van de 12 onderwerpen over aardrijkskunde, geschiedenis, natuur, techniek, kunstzinnige oriëntatie, leefstijl en burgerschap, EHBO en verkeer heeft de werkgroep Educatie van het Graafs Museum er meerdere uitgewerkt die aansluiten op de bestaande kerndoelen. Dit bieden wij ook aan in het museum. 

Bij een bezoek aan een school bespreekt een medewerker van de werkgroep Educatie de doelen met de leerkrachten. Wij bieden ondersteuning op maat in het museum of we komen naar de scholen toe. Verder geven we rondleidingen en workshops, en maken we de kinderen bekend met het onderaardse gangenstelsel van de stad Grave. Ook nemen we groepen kinderen mee naar de kazematten bij de brug over de Maas, die als museum zijn ingericht.

De werkgroep Educatie bestaat uit de stadsarcheoloog en mensen met ruime onderwijservaring. Heeft u een idee voor of een vraag over een ander schoolproject? We helpen u daarbij. Bekijk hier het Educatie Kunst- en Cultuuraanbod.

Archeologische tuin

2018 - 2019

Ook een dagje archeoloog zijn? Bij ons kunnen kinderen leren hoe je opgravingen doet. De Archeologische tuin ligt pal naast het museum.
Met een hesje aan en een troffeltje en een kwast in de hand, mogen ze de tuin ‘afgraven’. Sommige vondsten mogen zelfs mee naar huis genomen worden. Initiatiefnemer is de aan het Graafs Museum verbonden amateur archeoloog Martin Koolen.

Bezoek de Archeologische tuin én het Graafs Museum o.l.v. een gids:
Kosten: € 40,- Geschikt voor groep 1-8.
Duur: voor groep 1-4: ± 1,5 uur | voor groep 5-8: ± 2,5 uur

Deel dit

Graafs Museum

St. Elisabethstraat 10a
5361 HK  Grave
(0486) 47 59 48
info@graafsmuseum

Volg ons op
Twitter en Facebook

Entree

Volwassenen €3 
Museumkaart, Vrienden van en jongeren tot 18 jaar gratis

Groepen van 6  of meer €2 pp
 
Rondleidingen op aanvraag
Het museum is rolstoeltoegankelijk

Openingstijden

Woensdag  t/m zondag
13–17 uur

Daarnaast voor groepen 
op afspraak 

Pers & reserveren

Voor inlichtingen of beeldmateriaal:
pers@graafsmuseum.nl
(0486) 47 59 48

Aanvragen voor rondleidingen:
info@graafsmuseum
(0486) 47 59 48